Παραγωγός
Σκοπός των Ελληνικών Θερμοκηπίων είναι να προσφέρουν στον καταναλωτή ένα προϊόν το οποίο θα γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ γεύσης και υγιεινής διατροφής αποδεικνύοντας ότι η τομάτα δεν είναι λαχανικό αλλά ΦΡΟΥΤΟ, του οποίου η υπόξινη γεύση ενυδατώνει και ξεδιψάει τον οργανισμό και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας. Η ιδέα αυτή στηρίζεται στα αποτελέσματα κοινωνιολογικών μελετών που έχουν γίνει και μαρτυρούν ότι καταναλώνουμε ενοχικά snacks, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι ανθυγιεινά αλλά είναι ελκυστικά εξαιτίας των γλυκαντικών ουσιών που περιέχουν.
Η καλλιέργεια ξεκίνησε το 2008 μέσα σε ένα υαλόφρακτο θερμοκήπιο 10 στρεμμάτων που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Σάμου, στην περιοχή Μεσόκαμπος. Οι άριστες κλιματικές συνθήκες που προσφέρει το νησί, η επιλογή της υδροπονικής μεθόδου καλλιέργειας και οι κατάλληλες υποδομές αποτελούν αναμφίβολα τον καταλληλότερο συνδυασμό ώστε οι παραγωγοί να εξασφαλίσουν υψηλές αποδόσεις, να έχουν παραγωγή, άρα και διάθεση του προϊόντος στο καταναλωτικό κοινό όλο το χρόνο και να επιτύχουν υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους σε ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής.
Για την καλλιέργεια των προϊόντων των Ελληνικών Θερμοκηπίων χρησιμοποιούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η γονιμοποίηση των ανθέων γίνεται με φυσικό τρόπο, με τη χρήση μελισσών Bombusterrestris και πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι ποιότητας των προϊόντων. Επίσης εφαρμόζονται προγράμματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, οι χώροι του θερμοκηπίου είναι αποστειρωμένοι και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν εξοπλισμό νοσοκομείου.
Τέλος τα Ελληνικά Θερμοκήπια Α.Ε. στηρίζουν την τοπική κοινωνία της Σάμου καθώς οι εργαζόμενοι για την περιποίηση των φυτών, τη συγκομιδή και τη συσκευασία του προϊόντος, είναι κάτοικοι των γειτονικών χωριών.
Χρήσιμα Links
ΌΝΟΜΑ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΕΠΏΝΥΜΟ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
E-mail: gregorygerasimou@hotnail.com
LinK: http://www.tomaccini.gr/